Sider

mandag den 27. august 2012

Sommerens bedste bøger


Det er ingen hemmelighed, at jeg ELSKER at læse bøger. Man slapper bare af på en helt speciel måde, og jeg bliver altid totalt suget ind i bøgers univers. Derfor er det også én af mine yndlingsting ved sommeren - at man endelig har tid til at læse en helt masse bøger, hvilket jeg bestemt også har gjort i år. Og da jeg synes mange af dem, jeg har læst denne sommer har været exceptionelt gode, vil jeg selvfølgelig anbefale mine absolutte favoritter her på bloggen. For mere information om mine yndlingsbøger og meget andet bog-relateret er der et link i sidebaren til min Goodreads profil :)

Jeg vil lige først pointere, at jeg hovedsagligt læser bøger på engelsk, da de både er billigere, men jeg foretrækker generelt også bare at læse bøger på deres originalsprog, hvis det altså er muligt! Men skal nok skrive, hvis bøgerne er oversat. Desuden er jeg også selv rigtig dårlig til kort at forklare, hvad bøger handler om, så har fundet de officielle beskrivelser i stedet - håber det er okay :)

Divergent & Insurgent af Veronica Roth
"Tris lever i en postapokalyptisk verden, hvor samfundet er inddelt i fem faktioner. Som 16-årig skal hun vælge, hvor hun hører til. Hendes valg vil diktere hendes venner, hendes idealer, hendes tilværelse. Det er et valg for livet. I sjældne tilfælde er der nogen, som falder uden for kategori. Hun afviger. Hendes liv er i fare."
Hunger Games-serien satte jo for alvor gang i "dystopisk-ungdomsroman"-fænomenet og en af de helt store, nye tilføjelser til genren er Divergent-serien af Veronica Roth. Selvom jeg helt klart foretrækker Hunger Games fremfor disse, så synes jeg stadig de fortjener en stor anbefaling! Bøgerne er i hvert fald utrolig underholdende, og de foregår i et spændende og meget anderledes univers - virkelig kreativt fundet på af forfatteren.
Divergent er udkommet på dansk under titlen "Divergent - Afvigeren", mens opfølgeren Insurgent snart kommer (tror den kommer til at hedde "Oprøreren" på dansk).
Læs mere om Divergent her.

Before I Fall af Lauren Oliver
"Samantha er en feteret high school pige, der har en skøn kæreste og dejlige veninder. Hun omkommer i en bilulykke med sine veninder, men det er ikke slutningen. Samantha får en ny chance - ja hele seks chancer - for at genoplever den sidste dag og ændre på andres liv og skæbne."
En virkelig spændende, underholdende og samtidig rørende bog. Man oplever mange forskellige udgaver af den samme dag, hvilket gør bogen mystisk og spændende, og man følger samtidig også hovedpersonen i en enorm personlig udvikling. Virkelig en fantastisk og tankevækkende bog, der viser på bedste vis, hvordan alle ens handlinger har konsekvenser både for én selv, men også for sine omgivelser og medmennesker.
Kan læses på dansk under titlen "Før jeg falder".
Læs mere om Before I Fall her.

Salem Falls af Jodi Picoult
"Jack St. Bride was once a beloved teacher and soccer coach at a girls' private school - until a student's crush sparked a powder keg of accusation and robbed him of his career and reputation. Now, after a devastatingly public ordeal that left him with an eight-month jail sentence and no job, Jack resolves to pick up the pieces of his life. He takes a job washing dishes at Addie Peabody's diner and slowly starts to form a relationship with her in the quiet New England village of Salem Falls. But just when Jack thinks he has outrun his past, a quartet of teenage girls with a secret turn his world upside down once again, triggering a modern-day witch hunt in a town haunted by its own history . . "
Den danske beskrivelse af bogen var nærmest en kilometer lang, så tog altså den engelske i stedet. Jeg har tidligere læst Jodi Picoults "The Pact", og den var SÅ fantastisk. Denne var dog næsten lige så god. Underholdende og spændende til det sidste, hvor man gennem hele bogen ikke rigtig ved, hvem man kan stole på, hvilket fastholder spændingen. Hvis du kan lide mysterier, moralske dilemmaer og ikke mindst en saftig retssag vil du helt sikkert godt kunne lide denne bog (og Jodi Picoult generelt!).
Bogen er oversat til dansk og hedder "Anklaget", men den er vist udsolgt/udgået fra forlaget, så den kan nok kun findes på biblioteker.
Læs mere om Salem Falls her.

Me Before You af Jojo Moyes
"Lou Clark på 26 er servitrice og bor stadig hjemme hos sine forældre i en lille engelsk provinsby. Da hun en dag mister sit arbejde, er hun nødt til at tage imod det eneste job, hun kan få, nemlig et halvt år som handicaphjælper for overklassefyren Will. Will Traynor er 36 og har levet et liv med fart over feltet, et godt job i London og en smuk kæreste. De sidste tre år har han imidlertid været bundet til en kørestol, lam i det meste af kroppen, og for ham er livet ikke længere værd at leve. Hvad Lou ikke ved, er, at Will har besluttet at begå selvmord, og at hun er hans forældres sidste desperate forsøg på at få ham til at skifte mening."
Dette er helt klart en af de mest hjertevarme og rørende bøger, jeg længe har læst. Jeg slugte den i løbet af to dage, da jeg var i Frankrig (blev endda beskyldt for at være asocial af min familie, hehe), og jeg brugte lang tid på at spekulere over den efter, jeg var færdig med den. Så den kan helt klart anbefales til alle, der holder af en god kærlighedshistorie med et twist. Virkelig en fantastisk bog! :)
Bogen udkommer snart på dansk under titlen "Mig Før Dig".
Læs mere om Me Before You her.

Between af Jessica Warman
"Only the good die young. Right? Elizabeth Valchar has it all: friends, money, beauty, a cute boyfriend and assured popularity. But on the eve of her eighteenth birthday, she is found drowned next to her parents' boat. Everyone thinks it was a tragic accident - teens drinking on a boat, a misstep leading to a watery death. But Liz is still here after death, and she doesn't know why. There are gaps in her memory. Her only company Alex, a boy killed by a car a year earlier, Liz sets out to piece together her life. But their small coastal town is hiding many secrets - about families, boyfriends and friendship. Plus, Alex hates Liz for being mean when they were alive. Was she as squeaky clean as she thinks she was? Could it be that she herself is hiding the biggest secret of all? Can Liz discover the truth? And if she does, who can she tell?"
Denne minder en smule om Before I Fall, men er stadig anderledes og unik. Jeg elsker mystikken omkrig hovedpersonens liv og ikke mindst død, og hvordan brikkerne langsomt begynder at falde på plads i løbet af bogen. Her gennemgår hovedpersonen også en stor udvikling, og det er generelt bare en utrolig underholdene og spændende bog, som jeg også slugte ret så hurtigt, da jeg først kom ordenligt i gang med den :)
Bogen er ikke oversat til dansk.
Læs mere om Between her

Jeg håber nogle af disse bøger har fanget din interesse, og at du forhåbenligt vil nyde dem lige så meget, som jeg har gjort. Og har du allerede læst én eller flere af dem, vil jeg meget gerne høre din mening i kommentarerne! :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...