Sider

lørdag den 15. september 2012

Boganmeldelse: Nineteen Minutes af Jodi Picoult

Titel: Nineteen Minutes
Forfatter: Jodi Picoult
Udgivelsesår: 2007
Format: Paperback, 579 sider
Oversat til dansk: Nej

"As a midwife, Lacy Houghton brings lives into the world.
She didn't expect her son to take them away. 

But that's what he did one March morning, when he walked into his high school with guns instead of books and killed ten people.
Along with the rest of the shocked and grief-stricken town, Lacy is left wondering when her shy 17-year-old boy turned into a monster. And was it her fault?
In the aftermath of the shooting, Lacy searches the past for clues and begins to realise that despite, or perhaps because of, her every effort, she never really knew her son at all..."

Som jeg nævnte i mit tidligere indlæg om bøger, så duer jeg altså bare ikke til at beskrive bøgers handling kort, og da bogen ikke er oversat til dansk, blev beskrivelsen altså på engelsk. Men jeg blev færdig med denne bog for et par dage siden og lad mig bare starte med at sige, at jeg virkelig elskede den! Det er den tredje bog af Jodi Picoult, jeg har læst, og det bliver bestemt ikke den sidste. De tre jeg indtil videre har læst har alle haft en form for kriminel handling/moralsk dilemma og en efterfølgende retssag, hvor man gennem bogen finder mere og mere ud af, hvad der egentlig skete.
"Nineteen Minutes" handler om mobning og et efterfølgende skoleskyderi. Den giver indsigt i sagen fra begge sider, og handlingen foregår skiftevis i nutiden og i fortiden, hvilket gør, at man hele tiden finder ud af mere og mere om begivenhederne, der førte til skoleskyderiet, samtidig med at man følger den igangværende retssag og al den efterfølgende sorg efter skoleskyderiet. Der er selvfølgelig også en del mystik om, hvad der egentlig skete den dag, og det bliver man efterhånden klogere på jo længere, man kommer ind i historien.
Jodi Picoult er fantastisk til at fortælle historier, der bliver ved med at køre rundt i hovedet lang tid efter, at man er færdig med bogen, da de handler om en masse helt grundlæggende og hjerteskærende moralske dilemmaer. Det ligger de (dog rimelig cheesy) små appetitvækkere på forsiden af de britiske paperbacks også op til. I dette tilfælde er det "Your son says the bullying was unbearable. But his revenge was murder. What would you do?". Ret cheesy, men det beskriver rimelig godt én af de store dilemmaer bogen beskæftiger sig med.
Alt i alt en virkelig fantastisk bog! Den rørte mig dybt og var som sagt svær at få ud af hovedet igen. Så jeg kan anbefale den til alle der godt kan lide drama, moralske dilemmaer, retssager og rørende historier. Og så skal du selvfølgelig kunne lide at læse engelske bøger, da den jo desværre ikke er oversat til dansk. Jeg forstår ikke, at der ikke er flere af Jodi Picoults bøger, der er blevet oversat til dansk, for de er altså virkelig gode! :)

5 ud af 6 stjerner (hvor 6 er for noget helt ekstraordinært som fx Harry Potter).

2 kommentarer:

  1. Er det ikke hende der har skrevet den bog om hende pigen der er blevet sat til verden for at rede sin søster. Men vil selv bestemme så slæber forældrene i retten.?

    SvarSlet
    Svar
    1. Jo, det er det nemlig! Den har jeg dog ikke fået læst endnu ;)

      Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...