Sider

fredag den 2. november 2012

Opskrift: Hjemmelavet klassisk hummus


Hvad du skal bruge:
3 dl kikærter (250g)
2 fed hvidløg
½ dl olivenolie (eller efter behov)
2 spsk citronsaft (eller igen efter behov)
½ tsk stødt spidskommen
2 tsk tahin (kan erstattes af 1 spsk sesamfrø)
Salt og peber efter behov
..og ikke mindst en form for blender!

Fremgangsmåde:
Inden du begynder skal kikærterne have stået i blød i koldt vand i ca. 12 timer. Man kan dog vist få kikærter på dåse, hvis man vil slippe for dette :)
Når kikærterne har stået i blød, koges de i ca. 45 minutter, hvorefter de køles ned med koldt vand. Herefter blendes de sammen med alle de andre ingredienser til hummusen har den ønskede konsistens. Tilsæt evt. lidt ekstra olie, vand eller citronsaft, hvis den er lidt for fast og tør.
Og så er du faktisk færdig! Servér hummussen til brød, grøntsager og salat, eller hvad du ellers har lyst til. Opskriften her giver en pænt stor portion, så det er en god idé at fryse noget af det, så det kan bruges senere.

Det var da ganske nemt, ikke? ;) Rigtig god fornøjelse!

2 kommentarer:

  1. Thank you! Will be making some this weekend! (: You're awesome.

    Stef

    SvarSlet
    Svar
    1. You're welcome! And thank you ;) I hope you'll like it!

      Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...