Sider

torsdag den 2. maj 2013

Vegetariske opskrifter: Grøntsagslasagne


Ingredienser:
250 g lasagnepasta (jeg brugte frisk pasta fra Pastella)
1 stor squash
8 mellemstore gulerødder
1 pakke champignoner (250 g)
3 rødløg af almindelig størrelse
1 dåse hakkede tomater (400 g)
Bechamelsauce
Rasp
Salt, peber, timian, paprika og evt. andre krydderier
Lidt oliemargarine

Fremgangsmåde:
1. Start med at tænde ovnen på 200 grader.
2. Skær alle grøntsagerne i så små stykker, som muligt, da de hænger bedre sammen i lasagnen sådan. Jeg bruger fx rivejern til squash og gulerødder.
3. Svits løg og champignoner i lidt oliemargarine indtil de bliver bløde.
4. Kom squash og gulerødder i gryden og svits også disse, så de falder en smule ned.
5. Hæld de hakkede tomater i gryden, og tilsæt de ønskede krydderier. Lad det hele simre i ca. 10 minutter.
6. Find et passende ildfast fad til lasagnen og læg skiftevis grøntsagssovsen, bechamelsauce og pastaplader i fadet. Start og slut med sauce og drys til sidst med rasp.
7. Sæt fadet i den varme ovn og lad det stå i 25 minutter (eller hvad der ellers står at pastapladerne skal have).


Klar til servering! Og det ligner jo faktisk almindelig lasagne, ikke? Og så er det meget sundere, da du får dine grøntsager - super lækkert og én af mine favoritter :)

1 kommentar:

  1. Det ser ud til at være en super lækker lasagne! Og skøn måde at få ekstra mange grøntsager :)

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...