Sider

søndag den 8. september 2013

Opskrift: Chokoladecupcakes med Oreo-frosting


Ingredienser - Cupcakes: (giver ca. 20 store cupcakes)
350 g sukker
250 g mel
50 g kakao
1,5 tsk bagepulver
1,5 tsk natron
1 tsk salt
2 æg
2,5 dl mælk
1,25 dl olie (oliven eller raps)
2 tsk vaniljeessens
0,5 dl kogende vand

Fremgangsmåde:
1. Forvarm ovnen til 180 grader (almindelig varme).
2. Bland sukker, mel, kakao, bagepulver, natron og salt i en skål. Sigt gerne melet, så bliver kagerne mere luftige, og du undgår melklumper.
3. I en anden og større skål pisker du æg, mælk, olie og vaniljeessens sammen.
4. Tilsæt melblandingen, og pisk det hele med en håndmixer i 2 minutter.
5. Tilsæt kogende vand - blandingen vil nu være ret tynd.
6. Fyld blandingen i muffinformene, så de er ca. halvt fyldt op.
7. Bag dem i ca. 22 minutter, og lad dem derefter køle helt af, imens du laver frostingen.

Ingredienser - Frosting:
Ca. 15 knuste Oreos
4 dl flormelis
1 spsk smør
200 g Philadelphia-ost
1 tsk vaniljesukker
..og en halv Oreo til hver cupcake som pynt

Fremgangsmåde:
1. Fjern cremen i de 15 Oreos, og knus kiksene til krummer i en plastikpose.
2. Bland Philadelphia-ost sammen med smørret i en skål.
3. Tilsæt flormelis, vaniljesukker, de knuste Oreos og rør godt sammen.
4. Put frostingen i en stjernetylle, og pynt de kolde kager med den.
5. Afslut med de halve Oreos ovenpå frostingen, og du er klar til servering! :)


Credit: Opskriften tager udgangspunkt i denne, men der er lavet en del ændringer.

4 kommentarer:

  1. Det ser altså virkelig lækkert ud ;)

    SvarSlet
  2. Åh altså. Det MÅ jeg prøv - snart!

    SvarSlet
    Svar
    1. God idé - jeg kan i hvert fald kun anbefale dem ;)

      Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...