Sider

mandag den 21. oktober 2013

Husk at backe up!


Jeg synes, det er lidt skræmmende, hvor mange mennesker, der ikke tager backups af sin data på computeren. Hvis éns computer pludselig bryder fuldstændig sammen, eller man bliver udsat for indbrud eller en ildebrand, jamen så mister man jo uden backups al sin musik, sine billeder, dokumenter og alt muligt andet, som man ikke kan få tilbage igen.

Jeg kan ikke bære tanken om at miste alle mine dyrebare billeder og min musik, så derfor har jeg også i mange år jævnligt haft en backup af min computer liggende på en ekstern harddisk, hvilket jo er den nemmeste måde at gøre det på. Men ved indbrud eller brand kan man jo desværre ligeså nemt miste dataen derpå, hvilket tanken om har gået mig på i noget tid nu. Derfor har jeg nu endelig fået tilmeldt mig et online backupsystem, så mine filer altid kan findes gennem et program på nettet, hvis det skulle gå hen og blive nødvendigt.

Programmet hedder CrashPlan og er én af de førende på markedet, og det er bare SÅ sindssygt smart. Og så er det ikke engang specielt dyrt - der er lidt forskellige betalingsmuligheder, da man både kan betale månedligt, årligt eller flerårligt, men hvis du vælger kun at betale månedligt så er det omkring de 30 kr om måneden, hvilket selvfølgelig kun bliver billigere, hvis man betaler for længere tid. Så for mig er det i hvert fald småpenge for at få den tryghed, som det giver mig. Så jeg tænkte lige, at jeg ville dele dette fantastiske program med jer og ikke mindst opfordre til at backe up på den ene eller anden måde, for det er bare så ærgerligt at stå der og miste så mange uerstattelige filer.

CrashPlan tilbyder desuden en gratis prøvemåned, så du kan se, om du kan lide programmet, hvilket jo altid er skønt. Dog lige en lille advarsel: den første backup af hele éns computer tager sindssygt lang tid - vi snakker flere dage, da det jo er mange gigabytes, der skal overføres til en server i USA. Men derefter er programmet super hurtigt, og det sløver heller ikke computeren under brug, så man skal bare lige være tålmodig i starten :)

P.S. For en god ordens skyld vil jeg bare lige tilføje, at jeg på ingen måde er sponsoreret eller i kontakt med CrashPlan - jeg er simpelthen bare en ganske almindelig fan af programmet, som gerne vil anbefale det til andre! ;)

2 kommentarer:

  1. Jeg er en af de tumper, der simpelthen glemmer alt om at backe up, så hvis ulykken er ude er jeg f**cked. Et online system lyder da umiddelbart ikke så tosset endda, hvis det automatisk opdaterer? Eller skal man sætte detn igang med at backe up engang imellem? Jeg må lige kigge nærmere på hvad det er for en størrelse. Tak for tippet!

    SvarSlet
    Svar
    1. Det foregår helt automatisk i baggrunden, mens du bruger computeren, så du skal slet ikke selv tænke på at huske det! Det er bare så smart :)

      Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...