Sider

onsdag den 20. november 2013

Boganbefaling: Hvis du kan lide The Hunger Games..


...så vil du helt sikkert også kunne lide "Divergent"-serien af Veronica Roth. Det er ligesom "The Hunger Games" en dystopisk fremtidshistorie i tre dele, hvor den sidste del lige er udkommet på engelsk i sidste måned, mens de to første er oversat til dansk. Lige et hurtigt resumé af handlingen fra forlaget:

"Tris lever i en postapokalyptisk verden, hvor samfundet er inddelt i fem faktioner. Som 16-årig skal hun vælge, hvor hun hører til. Hendes valg vil diktere hendes venner, hendes idealer, hendes tilværelse. Det er et valg for livet. I sjældne tilfælde er der nogen, som falder uden for kategori. Hun afviger. Hendes liv er i fare."

Ja, sådan nogle beskrivelser lyder altid lidt åndssvage, når der er tale om en mere kompleks handling, men det er i hvert fald en super god trilogi, selvfølgelig specielt hvis man er til den genre. Jeg er snart færdig med den sidste bog i serien (Allegiant), og jeg tænkte derfor lige, at jeg ville give anbefalingen videre, for jeg tror endnu ikke der er så mange, der kender til serien her i Danmark. Den kommer dog i biograferne til foråret i form af en ny storfilm med bl.a. Shailene Woodley og Kate Winslet på rollelisten. Jeg glæder mig heeeeelt vildt!

4 kommentarer:

 1. Åh, jeg har endnu fået begyndt den serie endnu, men jeg vil meget gerne på et tidspunkt. Jeg har hørt så mange fine ting om dem efterhånden! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det synes jeg helt sikkert du skal! Dog vil jeg sige, at nu hvor jeg er færdig med den sidste bog, så synes jeg den var lidt skuffende i forhold til de to første. Men de er stadig værd at læse :)

   Slet
 2. Har slet ikke hørt om disse! De må vist lige på juleønskesedlen :)

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...