Sider

fredag den 8. november 2013

Vegetariske opskrifter: Lækker cremet grøntsagssuppe


Efteråret og supper er jo nærmest synonymer for hinanden, og der er ikke noget så skønt, som en varm suppe en mørk efterårsaften, hvor viden rusker, og regnen slår på ruderne. Én af mine absolutte yndlingssupper er denne grøntsagssuppe, som er super let at lave og ikke mindst sund. Det er måske ikke den mest charmerende ret udseendesmæssigt, men jeg lover, at den smager sindssygt godt! Opskriften giver en ret stor portion, men du kan altid justere forholdene, hvis du skal bruge mere eller mindre af den.

Ingredienser:
1 porrer
Ca. 5 mellemstore kartofler
Ca. 5 store gulerødder
1 terning grøntsagsbuillon
150 ml madlavningsfløde
Salt og peber
+ en stavblender

Fremgangsmåde:
1. Start med at skylle grønsagerne, og skær dem alle i små tern.
2. Kom alle de udskårne grøntsager i en stor gryde og fyld vand i, så grøntsagerne lige er dækket af vandet, og tilsæt buillonterningen.
3. Kog det hele og lad det simre til grøntsagerne er blevet helt bløde - tidsmæssigt afhænger det af, hvor store ternene er, så bare mærk dig frem.
4. Tag gryden af blusset og blend suppen med en stavblender til den er helt gennemblendet.
5. Sæt gryden tilbage på blusset og vend madlavningsfløden i suppen - dette gør den mere cremet.
6. Smag til med salt og peber, og så er du klar til servering! Pynt evt. med lidt grønt ovenpå suppen - jeg havde dog ikke lige selv noget til rådighed, da jeg lavede det den anden dag.

Velbekomme! :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...