Sider

mandag den 17. marts 2014

Mit kamera og fotoudstyr


Jeg har fået flere spørgsmål angående kameraet, jeg bruger til at tage billeder med her til bloggen, så jeg tænkte efterhånden det var på tide at lave et lille indlæg om mit kamera og fotoudstyr. Mit kamera er et Nikon D3000 spejlrefleks, som dog efterhånden er ret forældet og ikke forhandles længere. Jeg købte det nemlig allerede helt tilbage i starten af 2010, så det har efterhånden nogle år på bagen. Det er dog et ganske fint basis spejlreflekskamera, og jeg har ikke planer om at skifte det ud i den nærmeste fremtid, for det fungerer stadig fint for mig, selvom det som sagt er ret forældet.

Det der jo bl.a. er så smart ved spejlreflekskameraer er, at man kan skifte objektiv (linse) på kameraet, hvilket kan gøre en kæmpe stor forskel for billedet. Jeg ejer disse to objektiver:


Det til højre (18-55mm) er det, der fulgte med, da jeg købte kameraet, og er derfor et rimelig standard objektiv, og billederne bliver da også derefter. Så for et lille års tid siden købte jeg objektivet til venstre, som man nærmest i dag kan kalde "blogger-objektivet", da det er dette, de fleste bloggere bruger. Og det er der bestemt en grund til! For det tager altså bare SÅ meget bedre billeder end standardobjektivet; kvaliteten og farverne bliver klarere, lyset indfanges bedre, og så kan det jo bare lave de fineste slørede baggrunde. I kan se en lille sammenligning af billedkvaliteten for de to objektiver i dette indlæg. Det eneste, der egentlig kan være lidt trælst ved det nye i forhold til det gamle, er, at man skal ret langt væk fra sit motiv med kameraet, da man ingen mulighed har for at zoome ind og ud, hvilket nogle gange godt kan være lidt problematisk. Men jeg bruger faktisk aldrig det gamle længere ;) Derudover har jeg også lidt andet udstyr:


Nemlig to ting, der er helt og aldeles uundværlige, hvis man skal tage billeder af sig selv; en fjernbetjening og et stativ. Fjernbetjeningen er jo super smart, da man så kan tage billeder, selvom man står langt væk fra kameraet. Den jeg har, købte jeg i en Click-forretning, hvor den kostede under 100 kr, og den fungerer super godt, så det er ikke sådan én, der vælter økonomien. Det er stativet nu slet heller ikke. Det gav jeg omkring 200 kr for i PhotoCare, og det fungerer også super godt, og man har mulighed for at indstille det på mange forskellige måder. Så disse to ting er virkelig ikke til at undvære, hvis man skal tage outfitbilleder, og ikke lige har en fotograf til rådighed ;)

Så det er egentlig bare det, jeg bruger, når det kommer til at tage billeder her til bloggen. Jeg håber, I blev bare en lille smule klogere, selvom jeg langt fra er ekspert. Det lader vi i stedet skønne folk som Nina om, hehe :)

2 kommentarer:

  1. Nikon, you go Girl! Haha hvor er du sød! Jeg har faktisk ikke en fjernbetjening! Det burde jeg vist anskaffe mig ;)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hehe, Nikon forever! ;-) Men ja, det burde du helt sikkert - det er så nemt og smart!

      Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...