Sider

mandag den 24. august 2015

Biograffilm for nyligt

Jeg har været en del i biografen de sidste par uger, tre gange for at været helt præcis. Jeg tænkte derfor, det var på tide med et par små anmeldelser af filmene - er de mon værd at kaste penge efter med en tur i biografen? :)

Paper Towns er baseret på John Greens succesfulde ungdomsroman af samme navn. Jeg læste bogen første gang for mange år siden efterhånden og genlæste den så igen kort tid inden, filmen havde premiere. Og jeg synes virkelig, det er en vellykket filmatisering! Jeg vil faktisk sige, at jeg følte mig mere underholdt af filmen end bogen, selvom jeg nu også er ret vild med bogen. Men den er bare så sjov og hyggelig - en rigtig feel-good film, som dog også giver stof til eftertanke. Så virkelig en skøn ungdomsfilm, som jeg klart vil anbefale, hvis man kan lide genren.

Pitch Perfect 2 er opfølgeren til den populære musikfilm, der havde premiere for et par år siden. Jeg synes 1'eren var meget hyggelig og sjov, og denne her er egentlig bare meget af det samme. På ingen måde nogen stor film, men musikken er underholdende, og den kunne bestemt få mig til at grine. Og så er det super sjovt at se danske Birgitte Hjort Sørensen i den, og ikke mindst at noget af handlingen skal forestille at foregå i København. Så hvis du kunne lide 1'eren eller generelt er vild med tøse- og musikfilm, så kan den da klart anbefales.

Amy er en utrolig rørende og unik dokumentar om den afdøde sangerinde Amy Winehouse. Filmen er bygget utrolig smukt op udelukkende af arkivklip kombineret med hendes musik og stemmerne fra forskellige interviews med hende, familie, venner og bekendte. Det er virkelig en rørende historie, som giver stof til masser af eftertanke - uanset om man kendte til Amy Winehouse's liv og musik eller ej. Filmen kan derfor klart anbefales til alle, der vil have en filmoplevelse ud over det sædvanlige, som bestemt ikke bliver glemt med det samme!

Har I set nogle af filmene? Og hvad synes I om dem?

Follow on Bloglovin

1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...