Sider

torsdag den 13. august 2015

Hjemmelavet hindbærkoldskål


På sådan nogle dejlige sommerdage, som vi har haft denne uge, er der altså bare ikke noget så lækkert som en god portion koldskål. Jeg bliver dog hurtigt træt af det, man køber i supermarkederne, så jeg laver gerne denne helt vildt lækre hindbærkoldskål i stedet, som jeg tillader mig at dele med jer igen, for det gjorde jeg nemlig også for nogle år siden. Opskriften giver en god stor skål, men mængderne kan jo altid justeres. Og så vil jeg lige tilføje, at man kan skifte lidt af kærnemælken ud med tykmælk eller skyr, hvis koldskålen skal være lidt mere fyldig og syrlig.

Ingredienser
3 bægre pasteuriserede æggeblommer (=6 blommer)
1 dl sukker
2 tsk vanillesukker
1 liter kærnemælk
300 g frosne hindbær
Kammerjunkere til servering

Fremgangsmåde:
1. Start med at tø de frosne hindbær op og kog dem i et minuts tid for at dræbe de eventuelle bakterier, der ellers kan gøre dig syg. Lad dem derefter køle godt af.
2. Pisk æg, sukker og vanille med en elpisker indtil det bliver til en helt lys og tyk masse, hvor man ikke længere kan høre sukkeret knase, når du rører rundt i det.
3. Pisk den første halvdel af kærnemælken i massen og vend den sidste halvdel i med en ske. Sørg for at røre det ordentligt sammen, så det ikke klumper.
4. Rør forsigtigt hindbærene i, og lad det stå og trække lidt tid, så den for alvor tager smag (og farve!) af hindbærene.
5. Servér kold og med kammerjunkere i. Velbekomme :)


2 kommentarer:

  1. Åh, nej, nej, nej hvor ser det lækkert ud. Det må jeg afgjort prøve, snart. Tusind tak for så fin en opskrift :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Så lidt da! Og det synes jeg bestemt du skal - det er så lækkert! :)

      Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...