Sider

mandag den 10. august 2015

På med hjelmen


Okay, som I måske har gættet, handler dagens indlæg simpelthen om noget så usexet som cykelhjelme. Men det er alligevel også så tilpas vigtigt et emne, at jeg synes det fortjener lidt omtale her på bloggen. Så her er min lille historie:

Jeg stoppede selv med at køre med cykelhjelm i en ret ung alder, da det pludselig blev meget yt, efterhånden som man ikke længere var så lille et barn længere. Derefter skænkede jeg ikke cykelhjelme ret mange tanker, selvom jeg dog ikke længere følte mig helt så tryg i trafikken, da jeg flyttede til Aalborg, som er noget mere trafikeret, end hvad jeg nogensinde har været vant til. Men for nogle måneder skete der dog noget, som i den grad fik mig på andre tanker.

Jeg var nemlig vidne til en højresvingsulykke, hvor en ældre mand blev ramt og slynget af cyklen. Han slog sig en hel del og blev kørt på sygehuset i ambulance, men det så dog heldigvis ikke ud til at være så alvorligt igen. Men han var heldig, for han havde nemlig ikke cykelhjelm på, og var han landet anderledes, så hovedet var blevet ramt, var det uden tvivl gået meget værre. Jeg var én af de første på stedet, og også den der ringede 112 og holdt ham i hånden. Det var ikke sjovt.

I kan tro den oplevelse blev siddende dybt i mig, da jeg i tiden derefter selv skulle på cyklen, og jeg holdt mig faktisk helt fra den. Men det nytter jo heller ikke noget at begrænse sig selv på den måde, så jeg købte mig i stedet en cykelhjelm, og den har givet mig så meget mere tryghed i trafikken. Nej, den er ikke smart og ja, den er ret besværlig at have på, men jeg har simpelthen ikke været så glad for at cykle, siden jeg boede hjemme i mine forældres lille fredelige by uden trafik. Så en opfordring er hermed givet videre - hellere en smadret hjelm end et smadret hoved, ikke? ;)

Follow on Bloglovin

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...