Sider

mandag den 31. august 2015

Sund og vegetarisk spaghetti bolognese


Jeg har for nogle år siden delt en variant af denne opskrift, men da jeg for nyligt har kastet min kærlighed på bønnepasta, tænkte jeg, at det var på tide med en ny forbedret og meget sundere udgave af den. Spaghetti med kødsauce er jo en klassiker i det danske køkken, men hverken særlig sundt eller vegetarvenligt. Men ved at skifte den almindelige spaghetti ud med black bean spaghetti og kødsaucen ud med grøntsagssauce, så får du simpelthen den lækreste vegetariske udgave af den klassiske spaghetti bolognese - nu bare fyldt med grøntsager og proteiner fra bønnepastaen!

Ingredienser (2 pers.):
100 g black bean spaghetti (kan bl.a. fås i Føtex)
1 stor squash
4 store gulerødder
125 g champignoner
1 fed hvidløg
1 stort rødløg
1 dåse hakkede tomater
1/2 l grøntsagsbuillonvand
Lidt olie til stegning
Salt, peber og evt. andre krydderier

Fremgangsmåde:
1. Start med at opløse grøntsagsbuillon i vand.
2. Snit løg, hvidløg og champignoner i små stykker og riv gulerødder og squash på et rivejern.
3. Svits løg, hvidløg og champignoner i lidt olie (jeg brugte bare Becel) til de bliver bløde.
4. Tilføj squash og gulerødder og svits også disse indtil de bliver bløde og falder lidt sammen.
5. Tilføj de hakkede tomater og grøntsagsbuillonen og smag til med krydderier.
6. Lad grøntsagssaucen simre ved svag varme, mens du koger bønnepastaen efter anvisning på pakken.
7. Og så er du egentlig klar til servering - velbekomme!

Så nemt er det simpelthen. Jeg håber, I bliver ligeså vilde med retten som mig, og selvom bønnepastaen umiddelbart kan se lidt skræmmende ud, så lover jeg altså, at det smager som almindelig pasta. Jeg er helt solgt! ;-)

Follow on Bloglovin

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...