Sider

tirsdag den 9. februar 2016

Konklusionen på min januar-detox


I lørdags havde jeg min første kage/slikdag i år, hvor jeg i den grad nød en lækker fastelavnsbolle og en god portion slik, som I kan se på disse billeder fra min Instagram. Jeg havde jo nemlig besluttet mig for at holde januar helt kage- og slikfri i et lille eksperiment med en sukkerdetox. Og det lykkedes rent faktisk! Jeg er utrolig stolt af mig selv, og ikke mindst glad for at have gjort det. Jeg har nemlig fået en hel del ud af det:

  • Min sukkertrang er virkelig blevet mindsket. Jeg tænker langt mindre på søde sager i løbet af dagen og føler mig slet ikke på samme måde styret af min sukkertrang.
  • Jeg er blevet meget mere beslutsom i forhold til at blive fristet, fx når jeg handler ind. Før havde jeg virkelig ikke meget rygrad, hvis jeg var lækkersulten, men nu er det næsten blevet helt nemt at sige nej.
  • Vægtmæssigt er der kun sket ganske lidt, men det er jo bedre end ingenting. Et enkelt kilo er røget, og det samme er et par centimeter om maven, og der var helt sikkert sket lidt mere, hvis jeg ikke havde gået hjemme i januar, da jeg så har tendens til at spise lidt mere, end når jeg arbejder.
  • Det er generelt bare en sejr og succesoplevelse at give sig selv en udfordring, som lykkedes.

Så alt i alt kan jeg kun anbefale at holde en pause fra søde sager, hvis du gerne vil have mindsket din sukkertrang og udfordre dig selv lidt. Det har, som sagt, i hvert fald virket super godt for mig, og nu skal jeg bare holde fast i kun at have en enkelt slikdag om ugen fremadrettet. Hvad siger I, har I nogensinde prøvet et lignende eksperiment? :)

Follow on Bloglovin

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...