Sider

søndag den 15. maj 2016

Nemme koldhævede grovboller med chia


Der er virkelig ikke noget bedre end nybagt brød om morgenen i weekender og ferier, så denne pinsesøndag vil jeg dele én af mine favoritopskrifter på de lækreste koldhævede boller med jer. Opskriften er i høj grad baseret på denne opskrift, men med nogle få ændringer. De er super nemme at lave og smager SÅ lækkert. Og så mætter de rigtig godt, da de er ret grove. Jeg har faktisk lige selv lavet en portion, der nu står og venter i køleskabet til i morgen tidlig. Jeg glæder mig! :)

Ingredienser
250 gram grahamsmel
250 gram hvedemel
25 gram gær
0,5 liter vand
1 dl solsikkekerner
1 dl hørfrø
3 spsk chiafrø
1,5 tsk fint salt
2 spsk akaciehonning

Fremgangsmåde
Om aftenen:
  • Start med at røre gæren i vandet i en rigeligt stor skål.
  • Tilsæt alle de andre ingredienser og rør det hele godt sammen - enten i en røremaskine eller bare med en grydeske. Dejen er meget klistret, men det skal den være.
  • Dæk skålen til med film og lad dejen hæve natten over.
Om morgenen:
  • Drys lidt mel på bordet og ælt dejen forsigtigt et par gange for lige at samle den.
  • Del dejen i ca. 12 boller og drys dem med lidt chiafrø.
  • Varm ovnen op på 250 grader (ikke varmluft).
  • Bag først bollerne i 5 min. ved 250 grader, og skru derefter ned på 225 grader og bag dem yderligere 10 min.
  • Lad dem køle af og nyd dem efterfølgende! :)


Follow on Bloglovin

1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...